Pivoterende stalen deur

Op zoek naar stalen binnendeuren? Kies voor kwaliteit!

De trend van stalen deuren, ook wel smeedijzeren deuren genoemd, is nog niet voorbij. Integendeel zelfs. Vandaag zijn de mogelijkheden met glas en staal enorm, net als het aantal aanbieders. Maar zoals altijd geldt: stick to the original en ga voor kwaliteit. Sam Lepoutre (zaakvoerder van Dagmaat): “Een stalen deur is een eeuwenoude ambacht, geen product dat van de automatisch band komt rollen.”

 

Stalen binnendeuren zijn dus al enkele jaren helemaal “in”. En als we interieurexperts mogen geloven, dan zijn deze eyecatchers zelfs de trend overstegen en behoren ze ondertussen tot het “nieuwe normaal”. Stalen binnendeuren zijn trouwens geen nieuw fenomeen. “Ze bestaan al eeuwen,” weet Sam Lepoutre van Dagmaat. “Maar de typische kenmerken van stalen deuren worden inderdaad de voorbije jaren weer gretig opgepikt. Minimalisme, een industriële look, landelijk karakter en authenticiteit blijven het dus goed doen. Bovendien zorgt glas voor een ruimtelijk gevoel. De gedwongen lockdown en het vele thuiszitten hebben onze drang naar licht en mooi design nog aangewakkerd.”

 

De populariteit van stalen binnendeuren toont zich ook in de markt. Je vindt er in alle kwaliteiten en prijscategorieën. “Jammer genoeg zijn er meer en meer spelers die een ondermaats product aanbieden, met weinig respect voor het origineel. Een authentieke stalen deur is een ambacht, vakwerk op maat. Als klant moet je waar voor je geld krijgen.” 

Soorten stalen deuren

  • Authentieke, gemastikeerde stalen deur: het vastzetten van glas met mastiek vergt ervaring en kennis. Vaak zijn echte kunstenaars aan het werk. Zo’n smeedijzeren deur wordt doorgaans aan landelijke interieurs gelinkt, maar ze passen perfect in modernere woningen. De onderverdeling in profielen kan zelf bepaald worden.
  • Stalen platen/panelen: hier wordt de constructie, inclusief verdeling van profielen, aan elkaar gelast. Dit zorgt voor een strakker, moderner resultaat.
  • Stalen deur met glaslatten of volmassieve profielen.

Kwalitatief, op maat én standaard

Bij Dagmaat werken we doorgaans 100% op maat van de klant: dat gaat van de keuze van het mechanisme om de deur te openen (draaideur, schuifdeur, taatsdeur/pivoterend, met pompsysteem, …), de keuze van het glas (kathedraalglas, witglas, veiligheidsglas, …) en het aantal onderverdelingen tot het soort profielen (slank, volmassief, kokerprofielen, …).

 

Wie snelheid vooropstelt, kan kiezen voor de standaard stalen binnendeuren van Steelit: da’s kwaliteitsvol én kant-en-klaar.

 

Nog een tip: werk met mastiek die normaalgezien voor buitentoepassingen dient. Het voordeel: deze mastiek is super duurzaam, verkleurt niet, vervelt niet en verhardt niet. Extra voordeel: je mag je stalen deur gerust met een krachtig middel reinigen.

 

Kies ten slotte voor de beste profielen, namelijk deze die uitblinken op het vlak van stevigheid als met hun slanke lijn.

Kom langs in onze showroom

Ontdek in onze showroom hoe verschillende materialen worden toegepast in combinatie met onze binnendeuren. We geven je graag een rondleiding in onze showroom, waarbij we al jouw vragen persoonlijk beantwoorden. Neem contact met ons op via het contact formulier. Wij staan klaar met deskundig advies en tevens technische kennis. Indien gewenst stellen wij direct een vrijblijvende offerte voor je op.